Infrarood verwarmingspanelen en terrasverwarmers - Restaurant Granada, Alkmaar

Granada Food & Wine: infrarood verwarmingspanelen en infrarood terrasverwarming

Het Spaanse restaurant Granada Food & Wine opende in 2008 de deuren in het historische centrum van Alkmaar. Om de mediterrane beleving compleet te maken is het interieur volledig in stijl verbouwd. Het ondernemingsstel wilde van deze gelegenheid gebruik maken om het restaurant ook verder te verduurzamen.

De kaart van het Spaanse restaurant bestaat namelijk uitsluitend uit ‘fair trade producten’. En deze duurzame gedachte wilde men ook graag in de rest van het bedrijf doorvoeren. Zodoende is gekozen om het restaurantgedeelte te verwarmen met lange golf infrarood verwarmingspanelen.

Naast duurzaam, moest het verwarmingssysteem bovenal comfortabel zijn voor de gasten. Het restaurantgedeelte bestaat namelijk uit verschillende open ruimtes, waar het natuurlijk overal heerlijk aangenaam moet zijn. Een goede verdeling van de warmtebronnen én programmeerbare bediening was daarom erg belangrijk.

Om dit te bereiken is gekozen voor een systeem van 6 x 1000 watt Ecaros infraroodpanelen. De draadloze bediening van de infraroodpanelen wordt daarnaast aangestuurd door twee programmeerbare BPT710 thermostaten met bijpassende BPT001 ontvangers.

Horeca Terras met infrarood heaters.

Kort na het interieur hebben we ook het prachtige horeca terras vernieuwd. De 4 verouderde terrasheaters hebben we hiervoor vervangen door 2 x 2000 watt Welltherm Arta terrasverwarners. Naast de voordelen van infrarood terrrasverwarmers zijn deze stralers voorzien van DAZEX technologie. Hiermee wordt het rood/oranje licht van de infraroodlamp met wél 80% gereduceerd. Bovendien garandeert Welltherm minimaal 5.000 branduren voor alle infrarood heaters uit deze serie.

Kortom, met de infrarood verwarming van AaboGreenTech genieten de gasten van Granada Food & Wine, zowel binnen als buiten, van een heerlijk avondje uit.