calculator

Infrarood panelen kopen? Bereken zelf hoeveel vermogen u nodig heeft!

Infrarood verwarmingspanelen werken volledig op elektriciteit. Wanneer u infraroodpanelen toepast als hoofdverwarming, is het belangrijk dat er ruim voldoende vermogen in de ruimte wordt geïnstalleerd zodat de panelen de ruimte goed kunnen verwarmen zonder constant op hun maximale kracht te hoeven presteren. Op deze manier werken ze het energiezuinigst en is de levensduur van de infrarood panelen het langst.

Wanneer er voldoende vermogen is kunnen de infraroodpanelen tevens temperatuur geschakeld worden door middel van een thermostaat of domoticasysteem. Hierdoor worden ze automatisch uitgeschakeld wanneer de ingestelde temperatuur bereikt is. Daalt vervolgens de kamertemperatuur weer onder het ingestelde minimum, dan schakelen de infrarood panelen weer terug in.

Het benodigde vermogen is per ruimte verschillend, en onder andere afhankelijk van de afmeting van de ruimte, de isolatiewaarde en de hoeveelheid ramen. Uiteraard helpen wij u graag met het uitrekenen van dit vermogen, maar dit kunt u nu ook zelf doen met behulp van onze handige online vermogenscalculator!