Wat zijn mono kristallijnen zonnepanelen?

zonnepanelen

Een mono kristallijn zonnepaneel bestaat uit zonnecellen op basis van silicium. De zonnecellen van een mono kristallijn zonnepaneel wordt uit één groot stuk silicium kristal gezaagd. Hierdoor zijn deze panelen te herkennen aan een gelijkmatige structuur en donkerblauwe tot zwarte zonnecellen.

Mono kristallijne zonnepanelen worden hierdoor vaak mooier gevonden dan poly kristallijne zonnepanelen, die uit allerlei zichtbare blauwe kristallen bestaan.

Mono kristallijne zonnepanelen zijn vaak duurder dan poly kristallijne zonnepanelen. Dat komt doordat deze zonnecellen moeilijker te produceren zijn en meer silicium bevatten. Daarentegen hebben mono’s een hogere opbrengst door hun gelijkmatige structuur én zijn ze gevoeliger voor direct zonlicht dan poly’s.

Op welke manier de zonnepanelen uiteindelijk op het dak worden bevestigd wordt met behulp van een legplan berekend. Met een uitgewerkt legplan wordt vooraf bekeken op welke manier het zonnestroomsysteem het meeste kilowattuur stroom kan opwekken.

Meer weten?

Vul hier uw gegevens in voor een vrijblijvend advies op maat!