Infraroodverwarming winkel

Concepstore en yogastudio volledig gasloos verwarmd met infrarood warmtestralers

Infraroodverwarming winkel

 

De bijzonder kleurrijke conceptstore Ranja Met Een Rietje in Helmond huisvest zowel een ruime winkel in kinderkleding en kinderspeelgoed alsook een yoga- en dansstudio, in een 280m2 tellend pand in het centrum van Helmond.

AaboGreentech werd benaderd voor advies en ondersteuning bij realisatie van een volledig duurzaam, gasloos en voor beide ruimtes individueel programmeerbaar verwarmingssysteem. Hiervoor leverden wij in totaal 9 stuks 3600Watt HTO infrarood heatstrips en een domoticasysteem waardoor de heatstrips per zone afzonderlijk regelbaar zijn via draadloze thermostaatbediening.

Zo kan bijvoorbeeld de verwarming rondom de toonbank in de winkel apart aangestuurd worden en kan de temperatuur van de yogaruimte moeiteloos worden aangepast zonder hiermee de temperatuur in de winkel te beïnvloeden. Ook kan voor elke zone een tijdklok worden ingesteld waarmee de temperatuur voor dag en nacht vooraf kan worden ingesteld. Zo zijn de ruimtes altijd op de juiste tijd op de gewenste temperatuur!

De toepassing van lange golf infraroodverwarming zorgt bovendien voor een aantal praktische voordelen. Doordat infraroodstraling de objecten in een ruimte verwarmt in plaats van de lucht te verwarmen, is er minder sprake van warmteverlies wanneer bijvoorbeeld de voordeur vaak geopend wordt. In de yogastudio heeft men baat bij de positieve werking van lange golf infraroodstraling op spieren en gewrichten.

Bekijk de referentie hier!