showroom

Het verschil tussen Alkari, Ecaros & Welltherm infraroodpanelen

showroom

Ons assortiment lange golf infraroodpanelen bestaat uit 3 verschillende merken: Alkari, Ecaros en Welltherm. Al deze merken worden geproduceerd in Duitsland en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen (TÜV GS). Maar, wie met onze infrarood vermogenscalculator het benodigde wattage voor een binnenruimte berekent, zal zien dat het vermogen per merk verschilt.

Dat komt door het kwaliteitsverschil tussen de verschillende merken. Door het gebruik van hoogwaardige materialen wordt het thermische vermogen efficiënter omgezet in bruikbare warmtestraling. Dit resulteert erin dat het ene merk meer in totaal vermogen nodig heeft om dezelfde binnenruimte te verwarmen, dan het andere.

De high-end infraroodpanelen van Welltherm zijn het meest efficiënt in het omzetten van vermogen in warmte. Ecaros kenmerkt zich door een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding en Alkari kan in deze vergelijking het beste gezien worden als onze budgetlijn.

Een hoger benodigd vermogen resulteert automatisch in een hoger elektriciteitsverbruik. Op de lange termijn kan de investering in een duurder Welltherm-paneel zo uiteindelijk toch voordeliger uitpakken. Bovendien heeft meer vermogen ook effect op de belasting van het elektriciteitsnetwerk. Om de hele installatie probleemloos te laten functioneren, moeten daarom soms aanpassingen gedaan worden in de meterkast.

Naast een hoger benodigd vermogen, is het kwaliteitsverschil tussen de merken ook terug te zien in de verwachte levensduur en de fabrieksgarantie. Alkari  hanteert bijvoorbeeld 2 jaar fabrieksgarantie en heeft een verwachte levensduur van 10 tot 15 jaar. Ecaros geeft 3 jaar garantie met 20 gebruiksjaren. En Welltherm verstrekt 5 jaar fabrieksgarantie met een verwachte levensduur van 25 tot 30 jaar.

Kortom, hoewel de voordelen van infraroodwarmte bij alle merken hetzelfde is, zit er wel degelijk kwaliteitsverschil tussen de verschillende infraroodpanelen.