LED verlichting

Volledig vernieuwde verlichting: LED-verlichting op alle vestingen van Aabo Trading

dsc_3046_1200px

Op dit moment voeren wij een grootschalig verduurzamingsproject uit waarbij vrijwel alle verlichting van alle 19 vestigingen van Aabo Trading, de grootste groothandel in dakmaterialen van Nederland, wordt vervangen door hoogwaardige, duurzame
en energiezuinige LED-verlichting.

Werkwijze

Voordat het project groen licht kreeg, hebben onze duurzaamheidsspecialisten een grondige investerings- en rendementsbegroting gemaakt. Allereerst is de oude situatie (inclusief type verlichting en het energieverbruik) volledig in kaart gebracht. Vervolgens zijn de ‘LED-alternatieven’ ingetekend en is er rekening gehouden met onder andere de functie van de ruimte, de functie van de verlichting, de kleurtemperatuur en de benodigde lichtopbrengst. Uit de nauwkeurige rendementscalculatie bleek dat Aabo Trading jaarlijks ruim 68%[1]  energie kon besparen met deze duurzaamheidsinvestering. Bovendien was het mogelijk voor om gebruik te maken van de Energie Investeringsaftrek regeling (EIA). Een uitstekend moment dus om Aabo Trading te verduurzamen!

Over het project

De TL-lichtbakken in de kantoren en winkels van Aabo Trading worden vervangen door in totaal 450 milkey cover LED-panelen. Deze panelen hebben twee afmetingen (60 x 60 cm. en 120 x 30 cm) waardoor ze naadloos in de bestaande systeemplafonds geplaatst kunnen worden. Deze LED-lampen hebben een bijzonder aangename lichttemperatuur van 4000 Kelvin. Het licht geeft namelijk een natuurlijk witte kleur, die in combinatie met de matte ‘milky cover’, zorgt voor een aangenaam zachte en natuurgetrouwe lichtervaring. Het resultaat is een comfortabele en prettige werkomgeving!

In de zinkzetterijen en magazijnen hebben traditionele tl-buizen plaatsgemaakt voor maar liefst 2.295 energiezuinige LED-tubes. Zij zorgen voor een optimale verlichting van de bedrijfsruimtes, zodat er op een prettige en vooral veilige manier gewerkt kan worden. Bovendien kunnen deze LED-tubes gewoon in de originele tl-armaturen geplaatst worden. Niet alleen zeer gunstig voor de kostenbeheersing, maar ook voor een zeer snelle installatietijd: De dagelijkse processen hoeven zo géén moment stilgelegd te worden tijden tijdens het installeren.

Verder is ook de buitenverlichting van alle Aabo Trading is aangepakt. Met krachtige en waterdichte 50 Watt LED- Floodlight spots worden de vestigingen van buitenaf verlicht.

Een grote stap richting verduurzaming

Uit berekeningen is gebleken dat Aabo Trading deze duurzaamheidsinvestering jaarlijks ruim 68% minder elektriciteit kan verbruiken[1]! Dit komt mede doordat LED-verlichting veel minder energie (Watt) nodig heeft om dezelfde lichtopbrengst (Lumen) te generen. Een enorme besparing als u zich bedenkt dat de gebruikte LED-lampen een geschatte levensduur van bijna 20 jaar hebben. Met andere woorden: Bijna twee decennia lang zal de nieuwe LED-verlichting energiezuinig én onderhoudsvrij kunnen renderen. Een grote stap richting verduurzaming!

Naast een uitgebreid assortiment van hoge kwaliteit LED-verlichtingssystemen, vindt u bij ons ook een uitgebreid assortiment zonnestroom-, warmtepomp-,  en infraroodsystemen voor elke situatie. Hierdoor kan iedere pand duurzamer en energiezuiniger  gemaakt worden! Wilt u weten wat u in uw woning of pand kunt doen aan verduurzaming en kostenbesparing? Neem dan contact met ons op! Onze duurzaamheidsexperts geven u dan graag een advies op maat!

[1] Elektriciteitsverbruik van de verlichting t.o.v. de oude situatie