Vergaderruimte in klassieke boerderij gasloos verwarmd dankzij Hoge Temperatuur Infrarood Stralers

Gelegen in Brabant vlakbij de Maas in het brabantse dorpje Beugen vind je Gasterij Onder de Panne. Deze voormalige boerderij is volledig verbouwd tot een evenementenlocatie met een industriële vormgeving en een landelijke uitstraling. Deze prachtige locatie huisvest binnen- en buitenruimtes voor verschillende doeleinden waaronder spreekkamers, een leefkeuken, ontmoetingsruimte en een grote vergaderruimte. Deze laatste is gevestigd in de voormalige stal: een imposante hoge ruimte met ramen langs alle zijden in de oude muren.

Het verwarmen van deze ruimte vormt een behoorlijke uitdaging door de hoogte, het enkelglas en de afwezigheid van moderne isolatiematerialen. Een traditioneel centraal verwarmingssysteem is hierdoor niet rendabel, en voorzieningen voor een verwarmingssysteem zijn niet in de ruimte aanwezig. Daarom werd in overleg met onze adviseurs gekozen voor hoogwaardige infrarood heatstrips.

De Ecosun design Hoge Temperatuur Infrarood Stralers met een capaciteit van 1500W per stuk zijn strategisch door de ruimte verspreid voor een maximale warmtedekking. Door ze bovenaan de wanden te plaatsen zijn ze praktisch onzichtbaar en geven ze een optimaal effect tegen de kou die door de ramen de ruimte betreed. De heaters creëren een grotere warmtestraling dan de koudestraling die door het enkelglas heen komt, waardoor de kou uit de ruimte wordt gedreven en snel een aangenaam klimaat ontstaat. Omdat de heaters uitsluitend op electriciteit werken hoeven er geen voorzieningen voor verwarming aangelegd te worden zoals waterleidingen of vloerverwarming, en behoud de ruimte zijn prachtige originele karakter!

Meer informatie