Kledingwinkel en yogacentrum voorzien van infraroodverwarming – Helmond

Deze kinderkledingwinkel en aangrenzende yoga- en dansstudio werden voorzien van een duurzaam infrarood verwarmingssysteem dat via domotica tot in detail ingesteld kan worden en volledig gasloos verwarmt.

Het bijzonder kleurrijke concept Ranja Met Een Rietje in Helmond huisvest zowel een ruime winkel in kinderkleding en kinderspeelgoed alsook een yoga- en dansstudio, in een 280m2 tellend pand in het centrum van Helmond.

AaboGreenTech werd benaderd voor advies en ondersteuning bij realisatie van een volledig duurzaam, gasloos en voor beide ruimtes individueel programmeerbaar verwarmingssysteem. Dit systeem wordt gevormd door in totaal 9 stuks 3600Watt HTO Hoge Temperatuur Infrarood Stralers die door toepassing van domotica per zone afzonderlijk regelbaar zijn via draadloze thermostaatbediening.

Zo kan de ruimte rondom de toonbank apart extra verwarmt worden wanneer gewenst, en kan de temperatuur van de yogaruimte moeiteloos worden aangepast zonder hiermee de temperatuur in de winkel te beïnvloeden.

De toepassing van lange golf infraroodverwarming zorgt bovendien voor een aantal praktische voordelen. Doordat infraroodstraling de objecten in een ruimte verwarmt in plaats van de lucht te verwarmen, is er minder sprake van warmteverlies wanneer bijvoorbeeld de voordeur vaak geopend wordt. In de yogastudio heeft men baat bij de positieve werking van lange golf infraroodstraling op spieren en gewrichten.